Новини

Рекринд – Индустриалният HR партньор на Кариерен форум в Химикотехнологичен и металургичен университет 2023

Екипът на РЕКРИНД в партньорство с Елена Гигова – кариерен консултант с голям ентусиазъм се включиха в тазгодишното издание на Кариерна борса – Химични технологии, организирана от Консорциум Jobtiger и Фондация на бизнеса за образованието, с любезен домакин Химикотехнологичен и металургичен университет, гр. София на 27 април 2023 г.

Откриването на форума се състоя в изключително модерния Библиотечно–информационен център на университета и бе открито с приветствие към участниците от ректора на ХТМУ проф. д-р инж. Сения Терзиева-Желязкова.

На форума присъстваха, както студенти и преподаватели на университета, така и фирми, извършващи дейност в областта на химическата, добивната, преработващата, опаковъчната и други промишлености.

С колегите от РЕКРИНД и Елена Гигова разговаряхме със студентите как да изберат направление и да се насочат в избраната професия, как да изготвят блестяща автобиография, с която да накарат всеки работодател да желае точно те да са част от екипа му, как да се свържат с желаните работодатели, и как да се представят в най-добрата си светлина.

Проведохме множество беседи с възпитаниците на университета, чиято цел бе да очертаят кариерните възможностите пред младите хора. Обсъдени бяха стажове в действащи в съответните направления предприятия, които биха обогатили познанията и уменията им в бъдещите им професии.

Освен чисто практичните съвети по процеса на кандидатстване, бяха маркирани и разнообразни възможности за непосредствена ангажираност, както за стажове по време на обучението, така и след дипломирането на студентите в компаниите.

Основна тема на кариерния форум бе как да се съкрати пътят за професионалната реализация на младите кадри и задоволяване на нуждата на производителите от специалисти.

Вярваме, че ние – в ролята ни на реално свързващо звено между бизнеса и образованието, успяхме убедително да представим индустриалните партньори, които ни се довериха с позиции, като осъществихме ефективен и двустранно полезен контакт с младежите от университета.

Радваме се, че всички бяхме част от това събитие, където обединяваме сили за връзката на бизнеса и образованието.

В края на кариерната борса зарадвахме двама от студентите, участвали в томболата, която организирахме на своя щанд с книги от световноизвестни автори на тематики, свързани с кариерното и личностно развитие.

Вярваме, че сме допринесли още повече за развитието и осведомеността относно безкрайните възможностите, които имат младите хора в индустрията!

***

С нетърпение очакваме и други подобни събития, така че продължавайте да ни следите.

До нови срещи!

Екипът на Рекринд и кариерен консултант Елена Гигова. 

***

Снимки от кариерния форум в ХТМИ на 27.04.2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *